veronique
Over de B&B

Over de B&B

Een pand met geschiedenis

In de Grotestraat had koster/organist Frans Coppers een kapperszaak annex winkel. Samen met zijn vrouw Liza Coppers-van Bommel verkochten ze levensmiddelen, gesneden vleeswaren, tabakswaren, parfumeriën, snoep, ijs, enz..

In de jaren '50 - '60 was het een gouden tijd voor de middenstanders uit Well . Veel Engelsen van vliegbasis Laarbruch (tegenwoordig vliegveld Niederrhein) en Duitse klanten deden hun inkopen hier in Well. Frans en Liza hadden in die tijd dan ook hulp van hun kinderen en personeel. Ook op zondagmorgen was de winkel open en besteedden de Wellse kinderen er hun zondagsgeld aan snoep.

Op de foto ziet u zoon Gerrit met links zijn zus Mia, Nelly (Humphrey) Wijnhoven uit Well en Jo (Verrijdt) Wolters uit Ayen. Ook Koos Pijpers uit Blitterswijck werkte destijds in de winkel. Buiten stond een diepvrieskist, waaruit ijs werd verkocht. De trommel met wafels staat op het muurtje. Zoon Gerrit en vrouw Lenie namen de winkel over en runden deze tot 27 september 1997. Op die datum werd de winkeldeur voorgoed gesloten.
 

In 2011 openden de zoon van Gerrit en Lenie, Ron samen met zijn vrouw Fanny hier een Bed & Breakfast - Lunchroom - Terras. Zij restaureerden de kast op de achtergrond.

Met dank aan archiefwell.nl voor het gebruik mogen maken van informatie en foto's.

In 2021 besloten Ron en Fanny te stoppen met hun zaak. In Veronique vonden zij een waardige opvolgster. November 2021 is de overname een feit.

Veronique die in Well op een andere locatie haar ijssalon runde greep de kans aan om haar ijssalon te vestigen in dit mooie, historische pand met terras, waar ze een grotere groep klanten kan ontvangen. Met de overname van de B&B met appartement breidt zij bovendien haar werkzaamheden uit.

Op de foto is te zien dat de kast die in ere was hersteld door Ron en Fanny nog steeds een prominente plaats inneemt in de ijssalon.

De Bed & Breakfast en ijssalon anno 2021