veronique
Omgeving

Omgeving

In Well, een historisch dorp met een eigen kasteel en haar unieke ligging, nabij de Maas komt u tot rust en heeft u alle ruimte. In en rondom Well is een aantrekkelijk natuur- en recreatiegebied. Hier vindt u een groot watersportgebied dat zich uitstrekt van het Leukermeer richting de Maas. Rondom deze plassen ligt een prachtig natuurgebied, bij uitstek geschikt voor fietsers en wandelaars. Het kasteel Well bevindt zich op loopafstand van onze B&B.

Er zijn twee dagstranden, waar je heerlijk kunt relaxen en zwemmen. Lekker zonnen, een spelletje spelen, picknicken en vooral genieten van het uitzicht. De Maas en het Leukermeer biedt voor de actieve watersporter genoeg uitdagingen. Je kunt er zeilen, surfen, waterfietsen, roeien of met de kano het meer verkennen.

Verder zijn er verschillende restaurants in de buurt van onze B&B, waaronder het één sterrenrestaurant van René Brienen. Deze bevindt zich aan de overkant van de straat.

Het Reindersmeer is een oase van rust. De wandelaars, fietsers, vogelspotters en paardrijders kunnen hier lekker hun hoofd leegmaken. Het is er oorverdovend stil.

Grenzend aan het Leukermeer liggen twee jachthavens met ca.1000 ligplaatsen en er is een passantenhaven. Er zijn natuurlijk ook vismogelijkheden.

Het dorp is een goede uitvalsbasis als je in de regio er op uit wilt gaan. Er zijn diverse festivals en weekmarkten in de buurt. Zoek je liever iets in de natuur of ben je meer cultureel geïnteresseerd ook dan is de keuze reuze.

Regio

Ook in de regio is er genoeg te beleven. Twee routes van het Pieterpad liggen in de buurt. Wil je extra relaxen dan kun je een bezoek brengen aan het Thermaalbad Arcen of sauna Lomm. Liefhebbers van mooie tuinen en historische gebouwen kunnen een bezoek brengen aan de Kasteeltuinen van Arcen. Een bezoek aan het Zooparc Overloon is ook snel gebracht. Daarnaast ligt Well tussen de Maas en de Duitse grens, vlak bij het Duitse bedevaartsoord Kevelaer en bij vliegveld Niederrhein.

Bron: wellaandemaas.nl